E-Twinning Günü

Bugün, 9 Mayıs, Avrupa Günü olarak kutlanmakta ve aynı zamanda eTwinning Günü olarak da kutlanmaktadır. eTwinning, Avrupa Birliği'nin eğitim programlarından biridir ve Avrupa ülkeleri arasında dijital işbirliğini kolaylaştırmak, öğrencilere küresel bir perspektif kazandırmak için farklı kültürleri, dilleri ve ülkeleri bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.

eTwinning Günü kapsamında, eTwinner'ların dünyanın dört bir yanında benzersiz bir topluluk gibi hissetmelerini sağlamak için etkinlikler düzenlenmektedir.

"Digital Writers" projesindeki ortağımız Sanzi Nesiu tarafından hazırlanan Kahoot oyunu aracılığıyla, Polonya, Romanya, Portekiz ve Türkiye'den öğrenciler Avrupa Birliği ve eTwinning hakkındaki sorulara yanıt vermişler, bu özel günü kutlamak ve farkındalık yaratmak için bu konularda bilgili hale gelmişlerdir.

etwinning day

kahoot