İTO’DA RAP

“İTO’DA RAP” YARIŞMA ŞARTNAMESİ

16 Nisan 2024 Salı günü öğrencilerimiz arası “rap” yarışması düzenlenecektir. Yarışmaya ait detaylar aşağıda belirtilmiştir.

Yarışmanın adı “İTO’DA RAP”

Yarışmanın amacı, rap müzik tarzı son yıllarda gençler arasında yaygın olarak dinlenmekte ve üretilmektedir. Bu yarışmadaki amaç, öğrencilerin “Edebiyat” a olan ilgilerini artırmak, öz güvenlerini desteklemek, kendilerini ifade yöntemlerinden biri olan bu müzik tarzı ile edebiyatı birleştirerek eserlerini bizlere sunmalarını sağlamaktır.

Yarışma Yönergesi

Konu = Türk ve Dünya Edebiyatından eser, yazar ve şairlerden faydalanarak şarkı yazabilirler.

·         Şarkının sözleri özgün olmalıdır. Sözlerin özgün olmadığı tespit edilirse öğrenci ödül almış olsa dahi derecesi ve ödülü geri alınır.

·         Öğrenci şarkısına uygun fon müziği bulmalıdır. Müzik konusunda Youtube’taki kareokelerden faydalanılabilir.

·         Yazılan sözler, seçilen müzik üzerine yarışma günü canlı seslendirilecektir.

·         Seçilen müzik ve şarkı sözleri 15 Mart’a kadar Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni SELİN ASLAN’a teslim edilecektir.

·         Şarkıyı bir öğrenci yalnız başına ya da iki öğrenci birlikte seslendirebilirler.

·         Yazılan sözlerde anlam bütünlüğü olmalıdır.

·         Şarkılarda mizahi unsurlara yer verilebilir.

ÖNEMLİ!!!

Sözler ve müzik; milli, manevi, dini, kültürel değerlerimize aykırılık, laf atma, hakaret etme vb. unsurları içeremez. Bu değerlerimize ters düşecek şekilde olamaz. Kıyafet konusunda bir sınırlama yoktur fakat genel olarak yarışma günü giyilecek her türlü giysi ve takılacak aksesuar konusunda SELİN ASLAN’a bilgi verilecektir.

Yarışma Kriterleri

Sözler-anlam bütünlük =30 puan