Tarihi Mekanlar Öncesi-Sonrası

eTwinning Dijital Yazarlar projesinin bir parçası olarak öğrenciler, eski fotoğraflarını çevrimiçi arayarak ve öğrencilerin çektiği fotoğraflar aracılığıyla mevcut durumlarını yakalayarak tarihi yerlerin eski ve yeni versiyonlarını araştırdılar. Amaç, zaman içindeki değişimleri gözlemlemek ve geçmişle bugünü karşılaştırmaktı. Öğrenciler bu sitelerin hem eski hem de yeni versiyonlarını fotoğrafladılar.

Bu proje, öğrencilerin tarihi mekanlara olan ilgilerini arttırmayı, bu mekanların zaman içinde nasıl değiştiğini göstermeyi ve hikayelerini ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Öğrenciler eski ve yeni fotoğrafları birleştirerek yeni hikayeler oluşturacak ve bu sitelerdeki değişikliklere dair farkındalıklarını artıracak.

eTwinning Dijital Yazarlar projesi, öğrencilerin yaratıcılığını ve dijital yazma becerilerini geliştirmeyi amaçlar. Proje, öğrencilere dijital teknolojileri kullanarak tarihi yerleri keşfetme ve hikayelerini anlatma fırsatı sunuyor. Bu proje öğrencilerin tarihi, kültürel ve sosyal yönden zenginleşmelerine ve yaratıcı düşünme becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacaktır.

İstanbul-Türkiye

30-05-2023

Canva sunumuna daha detaylı ulaşmak için tıkla

Yağız Tiken tarafından tasarlanan Etwinning kulübü öğrencileri tarafından aranan bilgiler