T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Pendik İTO Şehit Ahmet Aslanhan Anadolu İmam Hatip Lisesi

İnternet görgü kuralları

İnternet görgü kuralları:

İnternet görgü kuralları, çevrimiçi ortamda insanlar arasında sağlıklı ve saygılı iletişim ve etkileşim için oluşturulan davranış standartlarıdır. Bu kurallar, insanları sanal dünyada birbirlerine karşı saygılı, anlayışlı, hoşgörülü ve yapıcı bir tutum göstermeye teşvik etmek ve dijital topluluğu daha iyi bir yer haline getirmek için gereklidir.

 

İnternet görgü kuralları, çevrimiçi ortamda meydana gelen çeşitli sorunları en aza indirgemektir. Kişisel verilerin korunması, mahremiyet, hakaretler, taciz, sahte haberler, ve telif hakkı internet görgü kuralları ile ele alınabilir. Bu kuralların uygulanması, internet kullanıcılarının birbirlerine karşı daha saygılı ve anlayışlı olmalarına ve sanal dünyada daha sağlıklı bir iletişim ortamı yaratmalarına yardımcı olabilir.

 

İnternet görgü kuralları, hoş olmayan davranışlardan kaçınmak, başkalarının özel bilgilerini paylaşmamak, olumsuz yorumlardan kaçınmak, çevrimiçi taciz veya kötüye kullanmamak ve telif hakkı yasalarına saygı göstermek gibi standartları içerir. Bu kurallara uymak, interneti daha güvenli ve daha sağlıklı bir yer haline getirmeye katkıda bulunabilir.

 

Sunum, Sakarya partnerimiz Vesile Uslu öğretmen  tarafından koordine edilen öğrenciler tarafından hazırlandı.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.02.2023 - Güncelleme: 09.02.2024 18:32 - Görüntülenme: 1607
  Beğen | 6  kişi beğendi