T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Pendik İTO Şehit Ahmet Aslanhan Anadolu İmam Hatip Lisesi

BİR OKULDAN DAHA FAZLASI!..

2023-24 Eğitim Öğretim döneminde bizi tercih edecek değerli velilerimizi ve sevgili öğrencilerimizi büyük bir heyecanla bekliyoruz. Yeni dönemde tüm veli ve öğrencilerimiz için huzurlu, mutlu bir eğitim yılı diliyoruz... 

Hayata zirveden başlamak isteyenlerin adresi... 

 

  • Okulumuz "ÖNCE KARAKTER SONRA KARİYER" vizyonuyla 2016-2017 yılında FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE İMAM HATİP LİSESİ olarak eğitim-öğretime başlamıştır.
  • Bilginin güç olduğuna inanan, geçmişinden ilham alıp geleceğini plânlayabilen, şahsiyet sahibi ve şuurlu nesiller yetiştirmek misyonuyla temel hedefimiz; İyi insan, Şuurlu Müslüman, Sorumlu bir vatandaş ve Başarılı öğrenci yetiştirmektir.
  • Okulumuz Proje okulu olması sebebiyle öğretmen kadrosu farklı bir atama usulü ile belirlenmektedir. Bu sebeple her biri alanında uzman seçkin ve nitelikli bir eğitim kadrosu görev yapmaktadır.
  • 2023 Eğitim Öğretim Döneminde İngilzce hazırlık sınıfı açılacak olup 30 öğrenci kontenjanı olacaktır. 4 yıllık FSB normal bölümümüzün kontenjanı ise 60 olarak yeniden düzenlenmiştir.
  • Okulumuzda 9. sınıfta İmam Hatip Lisesi müfredatı; 10. sınıftan itibaren Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulanmaktadır. 11 ve 12 . sınıflarda İHL Meslek dersleri kısmen azaltılıp Fen ve Sosyal Bilimler programına ağırlık verilmektedir.
  • Toplamda 25.000 m2 kapalı alana sahip olan okulumuz, birbirine bağlı iki bloktan oluşmaktadır. 200 kişilik bir öğrenci pansiyonu, eğitim binasında ise geleceğin Türkiye'sine ve dünyasına yön verecek bilim adamlarını yetiştirecek laboratuvarlar, derslikler ve 9 proje alanı ile birlikte toplam 26 sınıf bulunmaktadır.
  • Okulumuzu İstanbul dışından Anadolu'nun çeşitli illerinden de tercih eden başarılı öğrencilerimize pansiyonumuzda 3 ve 4'er kişilik odalarda barınma imkânı sunulmaktadır.
  • Okulumuz, 420 kişilik konferans salonu, 80'er kişilik çok amaçlı 2 adet multivizyon salonu, 1 kapalı spor salonu, okul bahçesinde halı saha, basketbol ve voleybol sahaları ile öğrencilerimizin ilimden kültüre, sanattan spora kadar bütün alanlarda yetkin olmasını sağlayacak sosyal, kültürel ve sportif her türlü etkinlik ve faaliyeti yürütecek fiziki imkân ve donanıma sahiptir.
  • 600 kişilik  yemekhanesi bulunan okulumuzda gerek yatılı gerekse gündüzlü öğrencilerimiz için yemek imkânı da bulunmaktadır.
  • 5 yıllık kısa bir sürede gerek akademik gerekse sosyal, kültürel etkinliklerde, sportif faaliyetlerde öğrencilerimizin elde ettiği başarılarla yarınlara dair umutlarımız her geçen gün artmaktadır. İlk mezunlarımızı verdiğimiz geçtiğimiz yıl üniversite yerleştirmelerinde il ve ülke çapında büyük başarılar elde ettik. YKS 2020 de Türkiye geneli ilk 500 de 3, ilk 1000 de 4, ilk 10.000 de 15, ilk 25.000 de 25 ve ilk 50.000 de 45 öğrencimiz ile Pendik'te Tüm okullar içerisinde 1. olduk.
  • GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ile ortak laboratuvar ve seminer çalışmaları yapmak üzere protokol imzalayan okulumuz, eğitim öğretim kalitesini artırmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve Pendik Belediyemizle de birçok ortak faaliyetler yürütmektedir.
  • Eğitim öğretim faaliyetleriyle birlikte öğrencilerimizin daha iyi yetişebilmelerine imkân sağlayacak bilim günleri etkinlikleri çerçevesinde seminer, panel, söyleşi, konferanslar düzenlenmekte; ayrıca il içi ve il dışında yapılan birçok eğitim ve kültür gezileri ile öğrencilerimizde tarih ve medeniyet bilinci oluşturmak hedeflenmektedir.
  • Aynı zamanda gençlerimizin ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda tercih edebilecekleri çeşitli kurslar ile Teknoloji ve Sanat Atölyelerimizle eğitimi sınıf ortamı dışında da devam ettirmeyi en büyük farkımız olarak görüyoruz.
  • İnanıyoruz ki milletimizin samimi duyguları ve dualarıyla, büyük medeniyetin çocukları okul logomuzla sembolleşen "Anka" kuşu misali küllerinden doğarak yeniden medeniyet dirilişimizi müjdeleyip 21. asrı şekillendirecektir. Gelin başarıya giden yolda hep birlikte yürüyelim...

03-07-2023

   

İHO Tanıtım Filmi

İngilizce Hazırlık Tanıtım 


 

 03-07-202303-07-202303-07-2023


 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.07.2020 - Güncelleme: 04.07.2023 18:28 - Görüntülenme: 9384
  Beğen | 12  kişi beğendi