T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Pendik İTO Şehit Ahmet Aslanhan Anadolu İmam Hatip Lisesi

HEDEF LGS 2024

HEDEF LGS 2024

Mrt

LGS hazırlık sürecinde yorulan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle onlara bir nebze nefes aldırmak adına piknik düzenledik.

Çocuklarımız gün boyu temiz hava alıp top oynayıp moral tazeledi.

Pikniği organize eden okul idaremize, öğrencilerimize eşlik eden öğretmenlerimize kahvaltılık hazırlayan velilerimize teşekkür ederiz

Mrt

Öğrencilerin başarılarını arttırabilmeleri için yapılması gerekenler konusunda velilere bilgi verildi. Ayrıca velilerin soruları cevaplandırıldı.

 

Toplantıda yer alan LGS koordinatörümüz Turgay Kuşdoğan, müdür yardımcımız Ferhat Aksoy ve rehberlik öğretmenimiz Umut Güven'e teşekkürlerimizi sunarız.

Şbt

8. sınıf öğrencilerimiz ile lise tanıtım gezilerimizin bu seferki durağı Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi oldu.

 

Oğullarını bir trafik kazasında kaybeden Bora ailesinin oğullarının adını ve anısını yaşatmak için inşa ettikleri bu okul oldukça köklü bir tarihe ve birçok başarıya sahip.

 

Öğrencilerimizin yeni okul, hikâye ve insanları tanıdığı okul gezilerimiz devam edecek.

Ock

8. sınıf öğrencilerimize yönelik Sınav Kaygısı Ölçeği uygulaması rehberlik servisi tarafından yapılmıştır.

 

Bu ölçek sonuçlarına göre Sınav kaygısı yüksek çıkan öğrenciler ile grup çalışmaları yaparak öğrencilerin kaygılarını yenmelerinde onlara rehberlik edeceğiz.

Ara

LGS hazırlık kapsamında velilerimizin süreç hakkında bilgi alması, okul- aile- öğrenci iş birliğini sağlamak adına 20 li gruplar halinde yaptığımız toplantılara bir yenisini daha ekledik. 

Müdür yardımcımız Ferhat Aksoy, LGS koordinatörümüz Turgay Kuşdoğan ve okul rehberlik öğretmenimiz Umut Güven tarafından gerçekleştirilen toplantıda sınav döneminde velilerin öğrencilere karşı yaklaşımları, öğrencilerin akademik durumları gibi çeşitli konularda paylaşımlar yapıldı, velilerin merak ettikleri konular üzerine konuşuldu. 

Katılım gösteren tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

LGS ve Hazırlık Sınıflarıyla Boğaz Turu

LGS grubumuzla sınav stresinden biraz olsun nefes almak, hazırlık öğrencilerimize de moral  motivasyon için boğaz gezisi yaptık. 

80 öğrenci ve 6 öğretmenle gerçekleştirdiğimiz gezimizde öğrencilerimiz ders yoğunluğundan az da olsa fırsat bulup  boğazın eşsiz güzelliği karşısında çay simit eşliğinde keyifli vakitler geçirdiler. 

Aynı zamanda Boğazın tarihi mekanlarını rehber anlatımıyla  tanıma fırsatı bulduğumuz bu güzel etkinliği organize eden okul idaremize, böyle güzel bir hizmeti ücretsiz sunan  Üsküdar Belediyesine, bizlere üç otobüsle ulaşım imkanı sağlayan Pendik belediyesine, gezi boyunca çocuklarımıza eşlik eden idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz...

Ara

LGS hedeflerimiz kapsamında okul tanıtım gezilerimizde bu haftaki durağımız İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi oldu.

Okul, köklü tarihi, merkezi konumu, akademik ve sosyal imkanları ile öğrencilerimizin beğenisini kazandı.

Okulumuzun ilk mezunlarından Ahmet Karabudak bize okulu tanıtan ekibin arasındaydı.

Bizlere gösterdikleri ilgi ve samimiyet nedeniyle İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi'ne teşekkürlerimizi sunarız.

Kas

LGS HEDEF 2024 KAPSAMINDA OKUL GEZİLERİMİZ DEVAM EDİYOR

 

LGS HEDEF 2024 çalışmaları kapsamında PENDİK TEKNOPARK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'ni ziyaret ettik.

Kas

LGS HEDEF 2024 KAPSAMINDA OKUL GEZİLERİMİZ DEVAM EDİYOR

 

GHV MUSTAFA SAFFET FEN LİSESİ

 

LGS HEDEF 2024 çalışmaları kapsamında PENDİK GHV MUSTAFA SAFFET FEN LİSESİ'ni ziyaret ettik.

 

Öğrencilerimiz piyano ve keman resitali ile karşılandılar. Sonrasında yeni bir okul olmasına rağmen büyük başarılara imza atan bu yükselen okulun akademik, kültürel ve sanatsal faaliyetleri anlatıldı.

Kas

8. sınıf öğrencilerimize yönelik "Geleceğin Meslekleri" konulu seminer okulumuz multivizyon salonunda gerçekleştirildi.

Ekm

Yoğun bir tempoyla hazırlandığımız LGS sınav öncesi öğrencilerimize rehberlik etmek, hayallerindeki okulları tanıtmak amacıyla okul tanıtım gezilerimiz devam ediyor. 

8.Sınıf öğrencilerimizle bu haftaki durağımız Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesiydi. Gezi organizesi için değerli hocalarımıza ve bizleri ağırlayan Kartal AİHL okul yönetimine teşekkür ederiz.

Ekm

KADIKÖY İMAM HATİP LİSESİ ve ATATÜRK FEN LİSESİ

 

LGS HEDEF 2024 çalışmaları kapsamında okul gezilerimizin ikincisinde Kadıköy İmam Hatip Lisesi ve Atatürk Fen Lisesi'ni ziyaret ettik.

 

İlk durağımız Kadıköy İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerimiz bu tarihi ve köklü okulu tanıma fırsatı buldular. Ayrıca okul tarafından öğrencilerimize öğle yemeği ikram edildi.

 

İkinci durağımız Atatürk Fen Lisesi'nde öğrencilerimiz standart okul kavramından çok farklı bir okulla karşılaşmanın şaşkınlığını ve heyecanını yaşadılar. 11. sınıf öğrencisi Buğra tarafından okuldaki proje temelli eğitimin anlatıldığı samimi bir okul tanıtımı yapıldı.

 

Çocuklarımıza moral vermek ve motivasyonlarını arttırmak için başlattığımız okul gezilerimiz devam edecek.

Ekm

BEYOĞLU İMAM HATİP LİSESİ

 

LGS HEDEF 2024 çalışmaları kapsamında okul gezimizin ilkini Beyoğlu İmam hatip lisesi ne yaptık.

 

İlk mezunlarımız dan olup bu okulu kazanan  Muhammed İbrahim Ülgür LGS yi nasıl kazandığına dair açıklamalarda bulundu öğrencilerin sorularını cevapladı.

 

Ali Efe öğretmenimizin de mezun olduğu okul öğrencilerimize öğle yemeği ikram etti.

 

Okul gezisi sonunda öğrencilerimizle Miniatürk ü gezdik.

 

Çocuklarımıza moral vermek motivasyonlarını arttırmak için başlattığımız okul gezilerimiz devam edecek.

Eyl

8. sınıf öğrenci velilerine yönelik "LGS Hazırlık Süreci" konulu bilgilendirme toplantısını yoğun bir katılımla gerçekleştirdik.

 

"Eğitimde Koçluk Hizmetleri" , "LGS'ye Nasıl Hazırlanmalı?" ve "LGS Sürecinde Veli Tutumları" gibi konularda konuşuldu.

Eyl

8. sınıf öğrencilerine yönelik "LGS Hazırlık Süreci" konulu semineri gerçekleştirdik.

 

"Son pişmanlık neye yarar" şarkısı eşliğinde açılışını yaptığımız seminerde öğrenciler LGS süreci ile ilgili bilgilendirildi ve merak ettiklerini sorma fırsatı buldu.